Iulian Trandafir, Președinte A.D.R.F.R., interviu pentru Ziarul Financiar despre sectorul de distribuție farmaceutică din România

Un distribuitor de medicamente poate avea mai multe licenţe pentru fiecare depozit pe care îl deţine sau le poate opera ca anexe, după cum a explicat pentru ZF Iulian Trandafir, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (A.D.R.F.R.). El a precizat că marii jucători din distribuţia de medicamente au mai puţin de jumătate din numărul total de depozite.

„Sunt câteva depozite care livrează în România şi restul livrează paralel. Mai sunt şi producători care şi-au deschis depozite. Sunt câţiva distribuitori mari cu mai multe licenţe fiecare, dar ele nu trec de 100 de centre de distribuţie”, a spus preşedintele A.D.R.F.R.

„Nu cred că marii jucători vor să mai crească numărul de depozite. Ne bazăm pe faptul că infrastructura din România se va îmbunătăţi şi atunci vom putea optimiza preţurile de transport. Pe de-o parte cresc pretenţiile GMP (Good Manufacturing Practice – set de norme de funcţionare, n.red.), ceea ce e corect, dar pe de altă parte produsele se delistează, avem din ce în ce mai puţine produse de livrat, cu preţuri din ce în ce mai mici. Direcţia nu e bună”, a mai spus Iulian Trandafir.

Citește articolul