Începuturile Asociației  Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (A.D.R.F.R.) datează încă din anul 2003, iar din anul 2011, Asociația reunește principalii operatori de distribuție și retail farmaceutic din România. Evidențierea rolului strategic al industriei în sistemul de sănătate din România, prin asigurarea accesului pacienților la medicamente în cel mai scurt timp și în condiții de siguranță si confort, constituie obiectivul principal al Asociației.

De-a lungul timpului, A.D.R.F.R. a avut o contribuție semnificativă la dezvoltarea și modernizarea sectorului farmaceutic la nivel național și la îmbunătățirea politicilor de sănătate în România şi reprezintă în continuare un partener constant şi de încredere atât pentru autoritățile din domeniul sănătății, cât şi pentru asociațiile profesionale şi asociațiile de pacienți.

În baza unui protocol de colaborare semnat cu Ministerul Sănătății în anul 2013,  A.D.R.F.R. face parte din grupurile de lucru constituite la nivel Ministerului Sănătății care tratează teme cu impact major asupra sistemului farmaceutic din România pentru creșterea accesului pacienților români la medicație în cele mai bune condiții. (http://old.ms.ro/comunic ate-presa-print.php?id=12562)

Astăzi, Asociația reunește cele mai importante companii din piața de distribuție şi retail farmaceutic din România cu un portofoliu divers şi complet de produse, disponibil la nivel național.

A.D.R.F.R. își propune să fie unul dintre principalii promotori ai dezvoltării şi inovației în sectorul farmaceutic din România.

Începând cu anul 2012, A.D.R.F.R. este membru cu drepturi depline al Groupement International de la Repartition Pharmaceutique (GIRP-Asociația Europeană a Distribuitorilor Farmaceutici – www.girp.eu) care reunește asociații din 34 de ţări europene, reprezentând peste 750 de operatori de distribuție şi lanțuri farmaceutice, inclusiv cele mai mari companii paneuropene de profil..

Din anul 2019, A.D.R.F.R. este membru al European Federation of Pharmachy Chains (EFPC – Federația Europeană a Lanțurilor de Farmacii – www.eufpc.eu), alianță regională a asociațiilor reprezentative din Cehia, Slovacia, Ungaria și România, care reprezintă peste 2.500 de farmacii şi 13.700 specialiști din Europa Centrală şi de Est.

Obiective

Asigurarea accesului pacienților români la medicamentele și tratamentele necesare în cel mai scurt timp și în cele mai bune condiții de siguranță.


Reprezentarea membrilor Asociației în relațiile instituționale și comunicarea publică cu autoritățile centrale și locale, instituții publice, decidenți, lideri de opinie etc.

Reprezentarea membrilor Asociației în relațiile profesionale cu entități precum Colegiul Farmaciștilor, Colegiul Medicilor etc., precum şi asociații ale producătorilor de medicamente, pacienților, medicilor specialiști şi alte asociații patronale.

Dezvoltarea unui parteneriat cu autoritățile din domeniul sănătății pentru a identifica soluții specifice raportate la problemele care influențează disponibilitatea medicamentelor pe piața farmaceutică din România, în vederea elaborării unor programe și politici publice de sănătate sustenabile.


Contribuția la dezvoltarea economică a României prin activitatea membrilor și prin promovarea dezvoltării și inovației în sectorul farmaceutic din România.

Membri

Distribuitori farmaceutici

Retaileri farmaceutici

Conducere

Asociația este condusă de un Consiliul Director compus din Președinte și doi Vicepreședinți, aleși o dată la doi ani de Adunarea Generală a Asociaților, formată din directorii generali ai celor 8 companii membre. Conducerea executivă este asigurată de un Director Executiv.

Consiliul Director 2020-2022

Iulian Trandafir

IULIAN TRANDAFIR

Președinte

IULIAN TRANDAFIR

Președinte

Cu o experiență profesională în industria farmaceutică de peste 23 de ani, Iulian Trandafir ocupă funcția de CEO al Alliance Healthcare România din anul 2012, operând în cadrul aceleiași companii din anul 1997. Iulian a absolvit Universitatea Politehnică din București, unde a studiat Managementul Sistemelor Tehnologice și a urmat cursurile de Executive MBA ale Kennesaw State University din Atlanta, Statele Unite ale Americii.

Avatar

SEBASTIAN RING

Vicepreședinte

SEBASTIAN RING

Vicepreședinte

Cu o experiență de 15 ani în cadrul grupului PHOENIX, Sebastian Ring a fost numit Director General al Farmexim și Help Net, începând cu 1 februarie 2019. Atât divizia de distribuție, cât și cea de retail, au fost achiziționate de grupul PHOENIX în august 2018. Înainte de numirea sa în România, Sebastian Ring a ocupat o poziție similară în cadrul subsidiarei PHOENIX din Cehia, unde a condus operațiunile de retail timp de aproape 4 ani. Liderul germano-polonez este, de asemenea, recunoscut pentru experiența sa în domeniul auditului și al managementului riscurilor. Sebastian Ring a urmat cursurile Universității Tehnologice Karlsruher (KIT) din Germania și are diplomă în Administrarea Afacerilor și Inginerie.

Avatar

CEZAR ZAHARIA

Vicepreședinte

CEZAR ZAHARIA

Vicepreședinte

este Chief Executive Officer al A&D Pharma, subsidiara din România a grupului Dr. Max. Anterior preluării conducerii operațiunilor A&D Pharma, Cezar a coordonat, în calitate de Country Head, activitatea companiei Sandoz din mai multe piețe: România, Bulgaria, Grecia, Cipru, Malta, Belarus, Azerbaidjan, Georgia, Armenia și Republica Moldova. Cezar Zaharia este un lider de succes din industria farmaceutică, cu o vastă experiență în domeniu acumulată de-a lungul timpului.

Conducere executivă

Avatar

ANCA BABEȘ

Director executiv

ANCA BABEȘ

Director Executiv

Anca Babeș are o experiență de peste 12 ani în Public Affairs, acumulată în proiecte naționale și internaționale. A făcut parte din echipa de consultanți ai Grayling Romania și Point Public Affairs unde s-a specializat în sectorul farmaceutic și de sănătate. Este absolventă a unui Master în Drept Internațional al Afacerilor la Queen Mary, University of London și licențiată a Facultății de Drept din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.